Kwaliteit interne auditproces absolute must

Kwaliteit interne auditproces absolute must

Op 19 december 2017 ontving Michiel van Stuivenberg van DAS het Certificaat Kwaliteitstoetsing uit handen van Robert Bogtstra van FSV Risk Advisory, een geaccrediteerde, onafhankelijke toetser.

FSV Risk Advisory voerde de externe kwaliteitstoetsing uit op de naleving van de Standaarden. Op verzoek van Internal Audit is er bovendien een assessment uitgevoerd op de compliance aan de specifieke bepalingen van de European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA). EIOPA is de belangrijkste bepaler van de “regulatory and supervisory standards” voor verzekeraars en pensioenfondsen.

Michiel van Stuivenberg, Hoofd Internal Audit van DAS: “Voor mij is de kwaliteit van het interne auditproces een absolute must. De kwaliteit moet gewoon goed zijn. Als auditfunctie kun je je het niet permitteren anderen te toetsen aan normen, terwijl je zelf de kwaliteit van je eigen proces niet op orde hebt. Dat kan niet in het externe auditberoep, maar het kan ook niet in een internal auditfunctie. De uitkomst van de kwaliteitstoetsing bevestigt dat we ons auditproces op orde hebben.”

Bron: https://www.iia.nl/actualiteit/nieuws/certificaat-kwaliteitstoetsing-voor-das

Scroll to Top