Certificaat Kwaliteitstoetsing voor Royal Philips

Kwaliteitstoetsing Royal Philips

Certificaat Kwaliteitstoetsing voor Royal Philips

Op 23 januari 2017 ontving Paul van der Steen, Hoofd Philips Internal Audit (PIA) het Certificaat Kwaliteitstoetsing, uit handen van Robert Bogtstra en Kees Gerestein van FSV Risk Advisory, een geaccrediteerde, onafhankelijke toetser.

Paul van der Steen: “Doelstelling van de externe assessment was om onze Audit Committee assurance te geven over de kwaliteit van Philips Internal Audit. Verder vinden we het goed om objectief inzicht te krijgen van een ervaren externe partij in de mate waarin Philips Internal Audit voldoet aan best practices en op welke gebieden PIA nog kan groeien. PIA heeft zich de afgelopen jaren met name ingezet om audit methodoloy en capabilities van het audit team te versterken. Dit is onder andere gedaan door het systematisch uitrollen van LEAN en ook door te investeren in data analytics. Het was mooi dat de quality assessment heeft bevestigd dat wij, als Philips Internal Audit, met de juiste dingen bezig zijn”.

Bogtstra: “Dat PIA aan de Standards zou voldoen stond al snel vast. Sterker nog, Philips Internal Audit loopt op een aantal gebieden voorop als het gaat om Internal Audit “good practices”. Wij zien PIA om een aantal redenen als een “World Class” Internal Audit functie. Zo heeft PIA veel aanzien binnen Philips en bij haar stakeholders. Ook ziet PIA haar rol nadrukkelijk breder dan het geven van zekerheid over controls. Bovendien is het auditteam divers en bestaat uit mensen met een zeer gevarieerde achtergrond, zowel in ervaring als in cultuur. PIA innoveert door bijvoorbeeld gebruik van LEAN om continu te verbeteren en door gebruik van “data analytics” om richting te geven aan audits.”

Bron: https://www.iia.nl/actualiteit/nieuws/certificaat-kwaliteitstoetsing-voor-royal-philips

Scroll naar boven